Sivuston käyttötapa: Mobiili

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Careeria
Yhteenveto
suomi
marker Hakuaika käynnissä
   
Porvoo
Ammatilliset perustutkinnot

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto


Koulutusaika

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto


Koulutusaika

Perustutkinto


Koulutuksen hyödyt

Kokki on luovan alan käsityöläinen. Hyvä makuaisti ja luontainen taiteellinen silmä, ymmärrys väreihin ja muotoihin ovat hyvän kokin ominaisuuksia. Kokeilta vaaditaan ruuanlaiton lisäksi taiteellista silmää, siivous- ja hygieniataitoja, raaka-aineiden esivalmistelua-, suunnittelu-, sekä innovointitaitoa. Kokit työllistyvät hyvin, heistä on jopa pulaa.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa sinulle kokin perusammattitaidon. Careeriassa opiskeleminen maistuu hyvältä ja tarjoaa eväitä elämään!


Koulutuksen sisältö

Ravintola- ja catering-alan koulutus on tutkintoon valmistava koulutus. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa on kaksi osaamisalaa, joista ruokapalvelun osaamisala on toinen. Ruokapalvelun osaamisalalta valmistuu kokkeja.

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä (osp). Tutkinto muodostuu kaikille pakollisesta (20 osp), osaamisalalle pakollisista (65 osp), valinnaisista (60 osp) ja yleisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen
  • Lounasruokien valmistus
  • Annosruokien valmistus

Lisäksi valitaan Valinnaisia tutkinnon osia. Katso lisää eperusteista.

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4221360/reformi/rakenne

Perustutkintoihin kuuluvat yhteiset tutkinnon osat, joita ovat:

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Käytännön toteutus

Koulutus koostuu lähiopetuksesta, ohjatusta itseopiskelusta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Koulutus on päätoimista ja päivittäinen koulutusaika on pääsääntöisesti arkisin klo 8 - 16 välisenä aikana. Lähiopetus tapahtuu POMO-talossa osoitteessa Aleksanterinkatu 20. Työssäoppimisen ajat sovitaan työssäoppimispaikan kanssa koulutuksen aikana.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Näytöt suoritetaan koulutuksen edetessä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Ammatillisista perustutkinnoista sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista saa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.


Valintakriteerit ja hakuohjeet

Hakijoilta edellytetään alalle soveltuvuutta, kuten esim. alan vaatimaa terveyttä ja toimintakykyä. Opetuskieli on suomi, joten suomen kielen taidon tulee olla riittävä.


Koulutusaika

0


Koulutusaika

Catering-ala


Koulutusaika

831 VOS, Ammatillinen peruskoulutus


Koulutusaika

sirkku.mentula@careeria.fi


Koulutusaika

Kyllä


Koulutusaika

POM-51025/016/YH19


Koulutusaika

Ei


Koulutusaika

Ei

Hakeminen


Kenelle?

Oletko kiinnostunut ruoanvalmistuksesta suurtaloudessa tai ravintolassa? Kiinnostaako sinua työskentely asiakkaiden parissa tarjoillen maittavaa ja kauniisti esille laitettua ruokaa? Haluatko osata valmistaa erilaisia erityisruokavalioita? Jos vastasit kyllä, hae tähän koulutukseen!

Tutkinto / todistus

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Ravintola- ja catering-alan perustutkinto? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Careeria

Careeria

Careeria

Edupoli ja Point College ovat yhdistäneet voimansa. Vuoden 2019 alusta lähtien uusia uria tarjoaa Careeria. Monialaisesta Careeriasta valmistuu huomispäivän huippuosaajia ja tulevaisuuden tekijöitä, joista moni toimii usealla kielellä ja luo uusia uria kansainvälisessä ympäristössä. Careeria kouluttaa nuoria ja aikuisia suomeksi,...


Lue lisää oppilaitoksesta Careeria ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Careeria

Lämmittäjänkatu 2
00880 Helsinki

 Näytä puhelinnumero
www.careeria.fi


Arvioinnit

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.