Restonomi (AMK) | palveluliiketoiminta | monimuotototeutus
Jyväskylän ammattikorkeakouluRestonomi (AMK) | palveluliiketoiminta | monimuotototeutus
Tavoite
Palveluliiketoiminnan tutkinto-ohjelman ytimessä ovat tulevaisuuden palvelut, vastuullinen liiketoimintaosaaminen sekä asiakaslähtöinen kehittäminen ravitsemisalalla (ravintola- ja ruokapalvelut). Ohjelmassa edistetään kestävän kehityksen mukaisia toimintamalleja osana kilpailukykyistä ravintolaliiketoimintaa.
Valmistunut restonomi osaa kehittää ravitsemispalvelujen laatua ja johtaa kestävää sekä kannattavaa alan liiketoimintaa. Esimiehinä toimiessaan restonomit luotsaavat vastuullisesti monikulttuurisia työyhteisöjä sekä Suomessa että ulkomailla. Uusien palveluiden kehittäminen asiakasta kuunnellen, luovuutta ja uusia ideoita hyödyntäen on koulutuksen keskiössä.
Koulutuksen sisältö
Palveluliiketoiminnan restonomikoulutuksessa henkilökohtainen opintopolkusi rakentuu oman yksilöllisen urasuunnitelmasi ja ammatillisen kiinnostuksesi pohjalta monialaiseksi. Restonomikoulutus tarjoaa halutessasi mahdollisuuden käynnistää opintojen aikana oma yritystoiminta yksilöllisen yrittäjyyspolun avulla. Opiskeluun kuuluvat olennaisina myös alan yrityksiin tehtävät kehittämisprojektit, työelämäyhteistyö sekä kansainväliset Study Tourit.
Opiskelijat hyödyntävät laajaa kansainvälistä yhteistyöverkostoamme ja heillä on mahdollisuus suorittaa osa tutkinnostaan ulkomailla partneriverkostossamme. Verkostoituneella, aktiivisella ja kansainvälisellä restonomilla on kysyntää!
Kestävä gastronomia
Kestävän gastronomian opinnoissa pääset kokemaan ja näkemään ruokaketjun pellolta pöytään. Opit ymmärtämään ruokaan liittyvää liiketoimintaa teollisuudesta ravintoloihin, ruokakulttuuria, ruuan laatua ja vaikutusta hyvinvointiin sekä ruoan tuotantotapoja.
Katsot ruokaa sekä paikallisesta että maailmanlaajuisesta näkökulmasta. Huomaat, että vastuullisuus on tärkeää sekä kuluttajalle että tuottajalle ja myös merkittävä kilpailuvaltti yrittäjälle. Elintarvikeala on myös isoa globaalia bisnestä! Tapahtumien järjestäminen, opintomatkat ja yritysvierailut ovat olennainen osa opintojasi. Tällä reseptillä sinusta tulee ruoka-alan vastuullinen kehittäjä!
Globaali kilpailu ja muuttuvat kulutuskäyttäytymisen trendit palvelualalla vaativat alan osaajilta innovatiivisia ratkaisuja. Koulutuksessa painottuvat palvelutuotteiden myynti, asiakaslähtöisyys, elämystuotanto sekä vastuullinen liiketoiminta.
Hakeminen
Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.
Tutkinto / todistus
Restonomi (AMK)
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jamk, on kansainvälisesti tunnustettu oppimisen uudistaja ja kilpailukyvyn kehittäjä. Jyväskylän ammattikorkeakoulu tekee aktiivista yhteistyötä työelämän kanssa ja toimii laajassa kansainvälisessä verkostossa - niin järjestöjen, korkeakoulujen, kuin yritystenkin kanssa. Opiskelijoita heillä on 8 500 ja henkilöstöä noin 700. Haluatko...