🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

AMK-tutkinnot, monimuoto-opinnot

Insinööri (AMK) | konetekniikka | verkko-opinnot

Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Pituus
4 vuotta
Opintotuki
Opintotukikelpoinen
Aloitus
Hakuaika
Hakuaika: Syksyn yhteishaku
Toteutustapa
Etätoteutus
Katso lisätietoja oppilaitoksen sivuilta

Insinööri (AMK) | konetekniikka | verkko-opinnot

muistilappu, tietokone ja lasi, lab logo

Konetekniikan insinöörinä olet luovan suunnittelun, tuotannon ja tuotekehityksen asiantuntija. Olet perehtynyt valmistustekniikkaan ja tuotantoprosesseihin, ja pystyt toimimaan tuotannon, prosessien johtamisen, myynnin ja teollisuuden palvelujen asiantuntijana.

Koulutuksessa painotetaan teknistä osaamista. LABista valmistuneilla insinööreillä on vahva tekninen perusosaaminen, josta on hyötyä useissa eri ammateissa ja tehtävissä. 

Opiskele konetekniikan insinööriksi joustavasti

Konetekniikan verkkototeutuksena toteutettava koulutus avaa mahdollisuuden joustavaan oppimiseen ajan ja paikan suhteen. Taustaosaamisestasi riippuu, voiko tutkinnon suorittaa 100 % virtuaalisesti, vai vaaditaanko tutkintoon käytännön näyttöjä laboratorioissa tai työsuhteen kautta.

Koulutuksen avulla voit myös päivittää toisen alan insinööritutkintosi esimerkiksi koneensuunnittelun tarpeisiin. Lähtökohtana on tunnistaa aiemmin opittu sekä opinnollistaa opintojen aikana tutkinnon edellyttämää osaamista kerryttävät työtehtävät.  

Rakennamme henkilökohtaisen opintosuunnitelman jokaisen opiskelijan kanssa. Opintoihin sisällytettävät laboratorionäytöt järjestetään heti opintojen alussa ilmoitettavina intensiiviviikkoina tai -päivinä. Nämä edellyttävät läsnäoloa LABin Lahden kampuksella. Huomioithan, että joidenkin opetussisältöjen lähipäivät saatetaan järjestää LABin Lappeenrannan kampuksella.

Omaehtoinen verkko-opiskelu on vaativaa, mutta samalla myös palkitsevaa ja joustavaa. Verkko-opinnot mahdollistavat opiskelun joustavasti eri elämäntilanteissa ja työn ohessa. 

Konetekniikan insinöörikoulutuksessa opiskellaan monipuolisesti

Konetekniikan insinöörikoulutuksen laajuus on 240 opintopistettä. Heti opintojen alussa opiskelijalle luodaan oma, henkilökohtainen oppimispolku perustuen hänen aiemmin hankittuun osaamiseensa työelämässä ja opinnoissa sekä hänen nykyiseen ja mahdolliseen lähitulevaisuuden työnkuvaansa. Vaadittavien opintojen laajuus perustuu aiemmin hankitun osaamisen määrään. Henkilökohtaisessa suunnitelmassa määritetään työn opinnollistamisen osuus sekä opintojen kautta suoritettava osuus erikseen.

Mekaniikkasuunnittelua, automaatiosuunnittelua ja tuotantotaloutta 

Koulutuksen perusosaamiseen kuuluu matematiikan, fysiikan sekä kielten opintoja. Ammattiosaaminen sisältää mekaniikka- ja automaatiosuunnittelua, materiaali- ja valmistustekniikkaa, toimilaitevalintaa ja mitoitusta sekä toiminnanohjausta. Opiskelija voi syventää osaamistaan mekaniikkasuunnitteluun, automaatiosuunnitteluun tai tuotantotalouteen. 

Koulutuksessa opiskellaan myös viestintää ja vuorovaikutustaitoja sekä opitaan työskentelemään monialaisissa ja monikulttuurisissa työyhteisöissä.

Osaamista on mahdollista kehittää myös monialaisesti LAB-ammattikorkeakoulun vahvuusalueiden kautta esimerkiksi työskentelemällä mukana erilaisissa hankkeissa. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Insinööri (AMK) | konetekniikka | verkko-opinnot, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Seuraavat toteutukset

Tulossa 1 toteutus

Kevät 2025

  • Etätoteutus
  • Verkossa
  • Hakuaika: Syksyn yhteishaku

Hakeminen

Koulutukseen haetaan valtakunnallisessa yhteishaussa osoitteessa opintopolku.fi.

Tutkinto / todistus

Insinööri (AMK)

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Insinööri (AMK) | konetekniikka | verkko-opinnot? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
LAB-ammattikorkeakoulu
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu syntyi halusta uudistaa korkeakoulutusta ja työelämää – tehdä työstä merkityksellisempää. Haluttiin parempi työelämä, ja sitä varten tarvittiin parempi ammattikorkeakoulu. LAB aloitti toimintansa 1.1.2020, kun Lahden ja Saimaan ammattikorkeakoulut yhdistyivät. LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, joka toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. LAB tarjoaa...

Lue lisää oppilaitoksesta LAB-ammattikorkeakoulu ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu