Sivuston käyttötapa: Mobiili

Lavastustaiteen maisteriohjelma | Elokuva- ja tv-lavastus

Aalto-yliopisto
Yhteenveto
2 vuotta
suomi
Opintotukikelpoinen
Syksyllä
   
Päiväopinnot
Helsinki
Maisteriopinnot ja itsenäiset maisteriohjelmat

Lavastustaiteen maisteriohjelma | Elokuva- ja tv-lavastus

tv-lavastus maisteri


Lavastustaiteen maisteriohjelma | Elokuva- ja tv-lavastus

Lavastustaiteen opinnot

Elokuva- ja tv-lavastuksen pääaineessa koulutetaan taiteellisia suunnittelijoita, jotka vastaavat elokuvallisen tuotannon visuaalisesta, toiminnallisesta ja tuotannollisesta kokonaisuudesta. Koulutuksen tavoitteena on syventää opiskelijan taiteellista näkymystä, laajentaa ammatillista osaamista ja/tai erikoistumista sekä antaa valmius jatko-opintoihin.

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija saavuttaa kyvyn kehittää omaa alaa luovasti ja oma-aloitteisesti ja tukea opiskelijan henkilökohtaisia tavoitteita sekä vahvistaa erilaisen taustan omaavien opiskelijoiden osaamista ja suuntautumista elokuva- ja televisiolavastuksen alueella. Samalla tavoitteena on myös rohkaista opiskelijaa tuomaan esiin omaa näkemystään taiteellisen yhteistyön kokonaisuudessa.

Elokuva- ja tv-lavastuksen maisteriopinnot valmistavat:

  • toimimaan lavastussuunnittelijana elokuva- ja televisiotuotannoissa
  • hallitsemaan laajoja taiteellisia kokonaisuuksia
  • ohjaamaan ja motivoimaan suunnitelmia toteuttavaa työryhmää
  • syventämään opiskelijan omaa taiteellista ilmaisua
  • laajentamaan osaamista alan kehityksen ja uusien vaatimusten myötä
  • kehittämään uusia työskentelymuotoja kokeellisen ja tutkimuksellisen työskentelyn avulla
  • uudistamaan alaa yhdessä muiden elokuva/tv -tuotannoissa toimivien taiteellisesti vastaavien kanssa
  • jatkamaan opintoja taiteen tohtorin tutkintoon johtavissa opinnoissa

Opinnoissa keskitytään elokuva- ja tv-lavastuksen erityispiirteisiin, lavastustaiteen käsitteellisen ajattelun kehitykseen sekä taiteelliseen ilmaukseen. Opiskelijoita kannustetaan suorittamaan osa opinnoista kansainvälisissä vaihto-ohjelmissa tai työharjoittelussa sekä osallistumaan kansainvälisiin opetustapahtumiin. Merkittävä osa maisteriopinnoista suoritetaan englannin kielellä. 

Taiteen maisteri työelämässä

Tutkinnosta valmistuneet toimivat alalla monenlaisissa tehtävissä, työnimikkeitä voivat olla esimerkiksi lavasuunnittelija, lavastaja, Art Director, Production Designer, konseptisuunnittelija ja näyttelysuunnittelija. 

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Lavastustaiteen maisteriohjelma | Elokuva- ja tv-lavastus, klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen ja kelpoisuus

Alempi korkeakoulututkinto soveltuvalta alalta tai vastaavat opinnot

Tutkinto / todistus

Taiteen maisteri

Koulutuksen järjestäjä: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Aalto-yliopisto, taiteiden ja suunnittelun korkeakouluTaiteiden ja suunnittelun korkeakoulu aloitti toimintansa vuoden 2012 alusta

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu on muotoilun, median, arkkitehtuurin, elokuvan, taidekasvatuksen ja taiteen korkeakoulu. Taideteollisen korkeakoulun ja Insinööritieteiden korkeakoulun arkkitehtuurin laitoksen muodostama uusi korkeakoulu jatkaa edeltäjiensä luomaa kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua osaamista.
Uusi korkeakoulu kokoaa ihmislähtöisten ympäristöjen suunnittelun ja toteutuksen alueet sekä humanistis-kulttuuriseen traditioon perustuvat tutkimuksen ja opetuksen alat. Korkeakoulun eri alojen yhteistyö ja vuorovaikutus haastaa teknologialähtöisen ajattelun ja tuo ihmis- ja käyttäjälähtöisyyden entistä keskeisemmäksi ympäristöjen luomisessa.

Korkeakoulun ainutlaatuisuus syntyy sen kyvystä yhdistää pitkän perinteen tuoma kokemus uuteen ajatteluun tavalla, joka mahdollistaa uudet luovat ratkaisut. Tutkimuksen kärkialueita ovat muotoilu, digitaalinen media, audiovisuaalinen esittäminen, taide, visuaalinen kulttuuri sekä hyvinvointirakentaminen ja yhdyskunta- ja kaupunkisuunnittelu. Korkeakoulusta valmistuu vahvan taiteellisen ja teknisen ammattitaidon hallitsevia taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin osaajia ja uudistajia.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa opinnoista Aalto-yliopistossa? Tilaa uutiskirje tästä!

Saat lisätietoa hakemisesta, opiskelijaprojekteista ja opiskelijaelämästä.

Aalto-yliopisto

Aalto-yliopisto


Aalto-yliopisto on teknillisten tieteiden, kauppatieteiden ja taideteollisen alan monialainen tiede- ja taideyhteisö. Yliopisto aloitti toimintansa vuonna 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu ja Teknillinen korkeakoulu yhdistyivät. Aalto-yliopisto on suomalaisille vahvuuksille rakentuva kansainvälinen, lähes 20 000 opiskelijan yliopisto. Yliopiston kansallisena tehtävänä...


Lue lisää oppilaitoksesta Aalto-yliopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Aalto-yliopisto yhteystiedot

Aalto-yliopisto

Kemistintie 1
02150 Espoo

 Näytä puhelinnumero
studies.aalto.fi


Arvioinnit

Lavastustaiteen maisteriohjelma | Elokuva- ja tv-lavastus ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.