Sivuston käyttötapa: Mobiili

Tyylineuvoja (tutkinnon osa)

Keuda
Yhteenveto
Henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Opintotukikelpoinen
tammikuu 2021
   
Monimuotokoulutus
Järvenpää
Ammatillinen koulutus
Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin

Tyylineuvoja (tutkinnon osa)

Tyylineuvojana opastat asiakasta pukeutumiseen liittyvissä asioissa. Määrittelet asiakkaan vartalotyypin ja hänelle parhaiten soveltuvan värimaailman sekä huomioit asuvalinnoissa asiakkaan oman mieltymyksen pukeutumiseen. Tunnet tekstiilimateriaalit ja osaat opastaa asiakasta materiaalivalinnoissa sekä asujen ja asusteiden huoltamisessa.

Koulutus sopii eri tyyleistä ja pukeutumisesta kiinnostuneille sekä tekstiili- ja muotialalla jo toimineille. Keudassa sinulla on mahdollisuus päästä mielenkiintoisille vierailuille muotialan yrityksiin ja tavata alan asiantuntijoita. Opintojen aikana vieraillaan mm. yrityksessä, jossa pääset tutustumaan eri aikakausien pukeutumiseen. Voit halutessasi täydentää osaamistasi maksullisilla ehostuskoulutus- ja kampauskoulutuspäivillä. Mahdollisuuksien mukaan koulutuksessa voidaan myös vierailla muotinäytöksissä ja alan messuilla. Lisäksi perehdytään historialliseen pukeutumiseen, etikettipukeutumiseen sekä pukeutumiseen erilaisissa kulttuureissa.

Tutkinnon osan suorittaminen

Koulutuksessa suoritetaan Pukeutumisneuvojana toimimisen tutkinnon osa Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnosta.

Tutkinnon osa suoritetaan päivä-monimuotokoulutuksena koulutus- tai oppisopimuksella.

Koulutus sisältää lähiopetuspäivien lisäksi verkko-opintoja, ennakko- ja etätehtäviä sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta. Koska suurin osa oppimisesta tapahtuu työpaikalla, on työpaikan valinnalla suuri merkitys opintojen monipuolisuudelle.

Opintojen alussa kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa sovitaan suoritettavista opintokokonaisuuksista sekä kartoitetaan osaamisesi ja mahdollinen tuen tarpeesi. Koulutuksen kesto on yksilöllinen ja pohjautuu HOKSiin. Osaaminen osoitetaan näytöillä ja aiemmin hankittu osaaminen tunnustetaan. Tutkinnon osa voidaan suorittaa myös ilman valmistavaa koulutusta, mikäli tutkinnon suorittajalla on tarvittava ammattitaito.

Tyylineuvojan tärkeimmät ominaisuudet TOP 3

  • Vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaidot
  • Ihmisläheisyys ja hienotunteisuus
  • Kiinnostus pukeutumiseen ja käsitys asiakkaan tyylistä

Tyylineuvojan työllistyminen

Voit työskennellä vaatekaupoissa ja isoissa tavarataloissa, pukuvuokraamoissa, vaatelainaamoissa sekä toimia yrittäjänä tekstiili- ja muotialalla.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tyylineuvoja (tutkinnon osa), klikkaa alta ja täytä yhteydenottolomake. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutukseen haetaan jatkuvassa haussa.

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa,joka arvioidaan osaamiskartoituksessa tai todistusten perusteella.

Monimuotokoulutus edellyttää alan työpaikkaa, jossa osaamista voidaan hankkia koulutus- tai oppisopimuksen avulla. Lähtökohtaisesti hakija hankkii työpaikan itse, mutta mahdollisuuksien mukaan opettaja voi avustaa työpaikan löytymisessä.

Tutkinto / todistus

Tyylineuvoja (tutkinnon osa)

Kustannukset

Tyylineuvojan koulutuksen opiskelumaksu on 150 euroa (oppisopimuksella maksuton). Tämän lisäksi voit halutessasi osallistua myös ehostuskoulutuspäivään (100 €) ja kampauskoulutuspäivään (100 €).

Lisäksi opintoihin saattaa sisältyä yritysvierailuja, joista voi tulla kustannuksia.

Oma tietokone helpottaa opiskelua.

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tyylineuvoja (tutkinnon osa)? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

Keuda

Keuda

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Helsingissä, Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain...


Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Yhteystiedot

Keuda

Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

 Näytä puhelinnumero
www.keuda.fi

Arvoinnit
Tyylineuvoja (tutkinnon osa) ei ole saanut vielä yhtään arviointia. Anna oma arviointisi.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä: