Erikoisammattitutkinnot

Tyylineuvoja

Keuda, paikassa Järvenpää
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Tyylineuvoja

Viisi iloista opiskelijaa näyttää peukkua ylöspäin
Tyylineuvojana tunnet pukeutumisen monet mahdollisuudet!

Tyylineuvojana opastat asiakkaalle parhaiten soveltuvan värimaailman sekä huomioit asuvalinnoissa asiakkaan oman mieltymyksen pukeutumiseen. Tunnet tekstiilimateriaalit ja osaat opastaa asiakasta materiaalivalinnoissa sekä asujen ja asusteiden huoltamisessa. Työssä vaaditaan hyviä vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitoja, ihmisläheisyyttä ja hienotunteisuutta sekä kiinnostusta pukeutumiseen ja väreihin. Koulutuksen aikana voidaan järjestää opiskelijoidemme toiveista erilaisia syventäviä osaamisaiheita kuten värianalyysejä. Vierailemme opintojen aikana alan messuilla tai erilaisissa tekstiili- ja muotialan yrityksissä. Lisäksi on mahdollista toimia erilaisissa projekteissa.

Koulutus sopii sinulle, jos olet kiinnostunut eri pukeutumistyyleistä tai toimit jo tekstiili- ja muotialalla. Koulutuksen käytyäsi voit työskennellä vaatekaupoissa ja isoissa tavarataloissa, pukuvuokraamoissa, vaatelainaamoissa sekä toimia yrittäjänä tekstiili- ja muotialalla.

Koulutuspäivien aiheet:

Tyylineuvojan aloituspäivä (Pinja, Office 365, tutkinnon osan perusteet, blogi) Vartaloanalyysi Värit Tekstiilimateriaalit (tekstiilitasorakenteet, hoito-ohjemerkinnät, elinkaari, ekologisuus) Esittelytilaisuuden järjestäminen, tiedotteet, markkinointi Tilannepukeutuminen Etiketti- ja bisnespukeutuminen Kansainvälinen tapa- ja pukeutumiskulttuuri Tutustu tutkinnon osan sisältöön Opintopolussa

Tietoja koulutuksesta

Tutkinnon osa

Pukeutumisneuvojana toimiminen (45 osp). Tutkinnon osa Tekstiili- ja muotialan erikoisammattitutkinnosta.

Laajuus ja kesto

45 osp. Opintojen alussa kanssasi tehdään yksilöllinen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon myös aikaisempi osaamisesi. Keskimäärin koulutus kestää viisi kuukautta.

Kenelle

Koulutuksessa hankit osaamista alan työpaikalla koulutus- tai oppisopimuksen avulla, mutta sinulla ei välttämättä tarvitse olla työssä oppimispaikkaa vielä hakeutumisvaiheessa.

Kustannukset

Oppisopimuksena ja koulutussopimuksena koulutus on maksuton. Ilman oppi- tai koulutussopimusta opiskelumaksu on 150 euroa. Opiskelumaksu laskutetaan pääsääntöisesti yhdessä erässä opintojen alettua. Opiskelumaksua ei palauteta. Opintojen aloituksen voi perua veloituksetta ennen opintojen sovittua aloitusta. Lisätietoa opiskelumaksusta.

Toimipiste, toteutustapa ja ajankohta

Toimipiste

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Ajankohta

Seuraava toteutus on suunnitteilla keväälle 2025. Koulutuksen toteutuminen varmistuu myöhemmin. Opintojen aloitus sovitaan kanssasi henkilökohtaisesti, jos sinut valitaan opiskelijaksi.

Opiskelumuoto

Tämä on monimuotototeutus. Hankit osaamistasi erilaisissa oppimisympäristöissä ja eri tavoilla. Opiskelu voi sisältää esim. lähi- ja etäopiskelua, verkossa opiskelua sekä itsenäistä että ryhmässä opiskelua. Täydennät opiskelua tarpeen mukaan työelämässä oppien. Saat palautetta osaamisesi kehittymisestä opettajalta ja työpaikan ohjaajalta. Kun olet saavuttanut ammatillisen osaamisesi, osoitat sen näytössä työpaikalla käytännön työtilanteissa. Opintojen ajaksi voidaan solmia oppisopimus tai koulutussopimus.

Koulutukseen hakeutuminen

Jatkuva haku

Haku koulutukseen aukeaa, kun koulutuksen aikataulu varmistuu.

Koska suurin osa oppimisesta tapahtuu alan työpaikalla, on työpaikan valinnalla suuri merkitys opintojen monipuolisuudelle. Lähtökohtaisesti hakija hankkii työpaikan itse, mutta mahdollisuuksien mukaan opettaja voi avustaa työpaikan löytämisessä. Voit kuitenkin lähettää hakemuksen, vaikkei sinulla vielä olisi alan työpaikkaa. Olemme sinuun yhteydessä kahden viikon kuluessa siitä, kun täytät hakulomakkeen.

Haethan vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Hakukohdetta on mahdollista vaihtaa olemalla yhteydessä Hakeutumispalveluihin. Ilmoitathan Hakeutumispalveluihin myös, jos haluat täydentää hakemuksesi tietoja tai esimerkiksi yhteystietoihisi tulee muutos.

Hakulomake Hakijan ohjeet

Kysy lisää!

Pitkänen Mirja

Opinto-Ohjaaja

+358503507546

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Mansio Maarit

Opettaja

+358504150810

Järvenpää, Sibeliuksenväylä 55

Keudan Hakeutumispalvelut

+358 9 2738 3700

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Tyylineuvoja, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Tyylineuvoja? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keuda
Sibeliuksenväylä 55 A
04400 Järvenpää

Keuda - Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda on yksi Suomen suurimpia nuorten ja aikuisten ammatillisen koulutuksen järjestäjiä. Keuda palvelee Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa uskotaan tekojen voimaan. Oppimalla uutta ja toteuttamalla itseämme voimme vaikuttaa siihen, miten maailma ympärillämme kehittyy. Keudassa tehdään vuosittain yli...

Lue lisää oppilaitoksesta Keuda ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu